Žijete život podľa náhod?

  • 2015-11-18 00:04:42
  • K. Kristová

Žijete život podľa náhod, alebo patríte k tým, ktorý sú vedomí? Pozrite sa, v akej fáze uvedomenia  sa nachádzate práve vy:

1.Nevedomie

Váš život je jedna veľká náhoda, pretože všetky  udalosti vo svojom živote pripisujete náhodám. Čokoľvek sa udeje, vy dávate tomu význam, či je to pre vás dobré alebo zlé. Neustále sa vraciate do minulosti: „keby som to vtedy urobil takto...,  keby som sa narodil do bohatej rodiny..., vždy som mala smolu na mužov...., pritom vyžarujete nespokojnosť a hoci si to neuvedomujete, stále vám prichádzajú do života situácie, ktoré len potvrdzujú vaše tvrdenia.

V stave vašej pohody sa vám niečo podarí a vy si poviete: " Jééééj to je ale náhoda. Nemôžem tomu uveriť, že aj mne sa niečo podarilo.“ To nebola náhoda, iba vaša pohoda pritiahla práve takúto situáciu.

 Alebo máte pocit, že práve vám sa dejú stále nejaké nešťastia. Náhodne som si vypočula rozhovor dvoch žien, kde jedna rozprávala druhej, že ona má v živote takú smolu. Vždy keď si nájde prácu z ktorou je spokojná, zrazu jej nečakane dajú výpoveď. A do toho dodala: „Aj sa to bojím povedať, ale teraz mám takú super prácu, len mám strach, aby ma aj odtiaľ neprepustili.“ -  samozrejme, aké sú jej pocity, taká príde realita.

Ľudia, ktorí nežijú vedomý život, si vôbec neuvedomujú, že to, aký život žijú je len odrazom ich myšlienok. A ak chcú zmeniť svoj život, stačí k tomu tak málo – zmeniť myslenie.

 

2.Prebúdzanie

Ak začnete so zmenou vášho myslenia, zrazu začnete vidieť súvislosť medzi vaším myslením a vaším životom. Keď sa spätne pozriete na svoj život, vidíte prečo sa vám udiali niektoré udalosti v živote a čo vám priniesli.

Uvidíte, že situácie, z ktorých ste boli v živote najviac nešťastní, vám priniesli nakoniec pozitívnu zmenu. O náhodách už nehovoríte, lebo si uvedomujete, ako funguje vaša myseľ.

Učíte sa, ako prijať situácie, ktoré sa vám dejú. Hoci vidíte súvislosti, ešte stále máte tendenciu reagovať starým spôsobom, na ktorý ste boli naučení. Čím dlhšie budete pracovať na zmene vášho myslenia, zistíte, že váš život sa začína stávať vedomým.

 

3.Vedomý život

Človek, ktorý prešiel do tejto fázy, už zákon príťažlivosti  a zrkadlenia využíva pre svoj život. Vidí, že starý spôsob myslenia už nemá v jeho mysli miesto.

Samozrejme ani vedomý človek nemá hladkú cestu životom. Je skúšaný rôznymi situáciami, ako ich zvládne. Prijíma ich ako súčasť života, pretože vie, že všetko je tak, ako má byť. Vďaka pozitívnemu prístupu k životu ho však okolie vníma ako bezstarostného človeka . Vie, že ak chce čokoľvek zmeniť vo svojom živote, urobí to na úrovni myslenia.  Láska, zdravie, peniaze, materiálne veci..... to všetko vie získať cez svoju myseľ. Je to človek, ktorý našiel svoje vnútorné šťastie a život v harmónii.

 

Ak máte pocit, že chcete zmeniť svoj život, rada sa s vami stretnem na niektorom z mojich kurzov http://www.zijempozitivne.sk/akcie

Akcie podobného zamerania