Chcete zvýšiť svoje príjmy?

  • 2015-10-18 22:56:19
  • K. Kristová

Napriek tomu, že každý máme k dispozícii 24 hodín denne, sú ľudia, ktorí vedia zarobiť viac ako tí druhí. Ľudia, ktorí tvrdia, že ich nezaujímajú peniaze sú väčšinou chudobní. Ale prečo sa nestať bohatým? Prečo nebyť milionárom? Chudoba je choroba mysle, preto mám pre vás 9 tipov, ako zmeniť svoju myseľ.

 

      1.  Viete čo chcete?

Máte jasnú predstavu o tom, aký by mal byť váš príjem? Alebo len nadávate, že je to málo? Napíšte si aký príjem budete mať. Náš život je taký, aké sú naše myšlienky. Ak vyžaruje z vás nespokojnosť ale nemáte jasnú predstavu ako by to malo vyzerať, čo pritiahnete do vášho života? Pretože ak si poviete, že chcete mať viac peňazí, budete ich mať viac už vtedy, ak vám dám 1 euro. Ale vašu situáciu to nevyrieši.

 

      2.   Život je zmena

„Je hlúposť neustále robiť to isté a pritom očakávať rozdielne výsledky.“

Ak nie ste spokojní, jednoducho musíte spraviť zmenu, pretože to čo práve robíte môže byť príčinou vašej nespokojnosti, vašej reality. Skvelé na živote je to, že dokážeme kedykoľvek kompletne zmeniť naše smerovanie. Buďte otvorení príležitostiam, ktoré vám prichádzajú do cesty.

 

      3. Naučte sa povedať „NIE“

Koľko aktivít denne robíte s tým, že ste sa báli povedať nie? Ak ste veľmi zaneprázdnení a prepracovaní, povedzte NIE aktivitám, ktoré vám neprinášajú žiaden zisk.

Naučte sa však povedať nie aj zbytočným výdavkom. Ak vzrastú vaše príjmy aj výdavky, budete v rovnakej situácii ako predtým.

 

     4.  Uvedomte si hodnotu svojho času

Čas je hodnotnejší ako peniaze. Naučte sa efektívne nakladať so svojim časom a neplytvať ním zbytočne. Vždy je cesta ako získať viac peňazí ale nikdy nie času. Je možné stať sa 2-krát tak efektívnym a zarobiť 2-krát toľko peňazí za rovnaký čas. Nie je nič hodnotnejšie ako správne investovaný čas. Všetci máme 24 hodín a to ako s nimi naložíme, určuje smerovanie nášho života.

 

     5.  Bohatý verzus chudobný

Či už máte na účte milión eur alebo ste v mínuse, pozerajte na peniaze ako na prostriedok. Byť bohatým alebo chudobným je len stav mysle. Povedať o sebe, že momentálne nemáte peniaze je iné ako rozprávať, že ste chudobní. Nenechajte si znížiť svoje sebavedomie len preto, že aktuálne máte účet v červených číslach. 

 

     6.   Kruh milionárov

Vedeli ste o tom, že ste priemerom 5-tich ľudí, s ktorými sa stretávate najčastejšie? Svojim myslením priťahujete ľudí, ktorí sú finančne na tom rovnako ako vy. „Väčšina chudobných ľudí sa stretáva s ďalšími chudobnými ľudmi a zvyčajne zostanú chudobní, spolu. Vytvorte si preto svoj „kruh milionárov“, t.j. vyhľadávajte vedome spoločnosť ľudí, ktorí majú oveľa vyšší príjem od vás. Časom budete premýšľať podobne ako oni a dokážete načerpať motiváciu a inšpiráciu.

      7.  Obmedzenia v hlave

Aj vo vašom okolí sa používajú vety ako: „Ten je bohatý, určite to niekde ukradol“ prípadne „Na to, aby si niečo mal sa musíš riadne namakať.“....

Ak aj vy máte podobné obmedzenia v hlave, určite ich čím skôr zmeňte. Presvedčenie o tom, že peniaze sú zlé vám hojnosť do života určite neprinesú.

     8.  Výhovorky ???

Koľko výhovoriek ste už vymysleli len preto, aby ste sa sami pred sebou ospravedlnili, prečo nemôžete mať väčší príjem? Čím viac sa budete vyhovárať, tým bude vaše bankové konto nižšie. Tí, ktorí sa najviac vyhovárajú, zvyčajne toho veľa nedokázali. Čas a energiu použitú na vytváranie výhovoriek investujte na riešenie problému, ktorý posunie váš život vpred.

     9.  Zbavte sa pocitu obete

Začnite myslieť ako líder a nie ako obeť. Prestaňte obviňovať ekonomiku, vašu minulosť, vášho šéfa, že to práve oni sú príčinou zlej situácie. Zvýšte aktivitu, začnite viac pracovať, zmeňte prácu, staňte sa hodnotnejším. “Moment, kedy prevezmete plnú kontrolu nad svojim životom, je moment, kedy v ňom dokážete zmeniť čokoľvek.”

 

 

Akcie podobného zamerania