Ako úspešne zvládnuť pracovný pohovor

  • 2016-01-29 17:04:39
  • K. Kristová



Na samý začiatok by som rada popísala, čo je to pracovný pohovor. Je to presne určený čas a miesto, kde sa stretáva ponukadopytom. Je to trh. Väčšina ľudí si myslí, že keď hovoríme o ponuke tak ju predstavuje zamestnávateľ a dopyt naopak budúci pracovník. Áno. To platí v tom momente, keď si v obľúbenom týždenníku krúžkujete ponuky práce.


Ale v momente, keď vstúpite do dverí, stoličky sa menia.

V tomto momente ste vy ten čo ponúka a zamestnávateľ ten, ktorý chce nakúpiť. Stávate sa obchodníkom, ktorý ponúka svoju prácu, kvality a schopnosti výmenou za peniaze ( vaša mzda). No nie je to nádherný systém ?

Ľudia vám chcú mesačne platiť za to čo dokážete, popritom čím viac dokážete tým viac dostane, nádherná priama úmera. Veď to je úplne geniálny nápad. Už starí Feničania, tí prví a najväčší obchodníci, dobre vedeli čo robia, keď vynašli peniaze.  

Jediné čo vás delí od obchodu je predať sa.

Ako sa predať ? Znie to asi veľmi jednoducho a podstata tiež nie je zložitá. Stačí kupujúceho presvedčiť, že ste ten najlepší a najvýhodnejší „výrobok“ na trhu. A to aj ste.

Stačí si uvedomiť, že ste originálny.

Ste jedinečný kúsok, ktorý sa už nikdy nebude opakovať. Každý jeden z nás je výnimočný. Prečo by si teda mali vybrať vás ? No predsa preto, že si to želáte.

Musíte si byť naozaj istý, že to chcete. Musíte si byť istý, že je vo vás kvalita, ktorá stojí za to. Keď sa ráno pozriete do zrkadla vidíte víťaza, vidíte človeka, ktorý si jasne vytýčil cieľ a ide zožať úspech. Za každých okolností si s pokorou uvedomujte svoje esá v rukáve  a to najdôležitejšie – máte vôľu, ukážte ju. Ukážte , že vy naozaj chcete. Buďte si vedomý výhry.

Pokojne si v deň, ktorý sa vám váš budúci zamestnávateľ má ozvať aj s verdiktom dajte chladiť šampanské, vyberte si šaty na ďalšie stretnutie, chovajte sa ako keby ste tam už boli. Prijmete tým skutočnosť, že sa na danej pozícií vidíte a ono sa stane.

Vôľa a presvedčenie musí však pochádzať z vášho vnútra, lebo ani ten najmotivujúcejší článok alebo video nemá silu vášho vedomia. Je totiž veľmi dôležité aby presvedčenie išlo z vášho vnútra, vtedy sa stratia všetky „ale“ . Pokiaľ naozaj 100% chcete, nemáte súpera a je jedno koľko konkurentov príde na pohovor. Keď sa celým bytím odovzdáte svojmu cieľu neexistuje iná odpoveď ako áno. Žiadne čo ak si vyberú niekoho iného. Nevyberú, pretože vy ste to najlepšie čo je v ponuke. Ste o tom presvedčený vy a vtedy to vidia aj všetci ostatní. Zostáva mi už len zaželať veľa očakávaných úspechov

Lenka K.

Akcie podobného zamerania